Scones, een lekker makkelijk recept

Scones, een lekker makkelijk recept

Om ongeveer 8 scones te bakken, lekker bij het luxe ontbijt. Natuurlijk kun je het recept ook verdubbelen.

Ingrediënten (voor een stuk of 8 scones):

  • 250 gram (spelt)bloem
  • 2,5 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • drupje vanille essence
  • 1 eetlepel (riet)suiker (ben je een zoetekauw, gebruik dan 2 eetlepels).
  • 50 gram roomboter
  • 75 gram melk
  • 1 ei

Aanwijzingen:

Verwarm de oven voor op ongeveer 225 graden C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  1. Meng bloem, bakpoeder, zout, vanille essence en suiker door elkaar. Voeg daarna de boter toe en mix kort door elkaar.
  2. Klop het ei los met de melk. Giet bijna alles (houd ongeveer een eetlepel achter) bij het bloem mengsel en mix/kneed tot een deeg. Het deeg blijft vrij droog maar moet wel goed tot een bal gevormd kunnen worden.]
  3. Rol met een deegroller het deeg uit tot een lap met een dikte van ongeveer 1,5 cm
  4. Steek met ronde vormpjes (of een glas) van ongeveer 5 a 6 centimeter rondjes uit het deeg en leg deze op de bakplaat
  5. Bestrijk met de rest van het ei/melk mengsel de bovenkant van deze rondjes
  6. Bak in de oven voor ongeveer 10 minuten. Hou ze goed in de gaten, want dit kan snel gaan.
  7. Laat ze wat afkoelen en bestrooi eventueel nog met wat poedersuiker voor een kerstig effect.
  8. Serveer er clotted cream, lemon curd en/of jam bij. Heb je geen clotted cream dan kun je ook gewoon opgeklopte slagroom gebruiken.
  9. Eet smakelijk!