<span class="dojodigital_toggle_title">Waar kom ik graag</span>

Waar kom ik graag

Mijn huidige leveranciers:

Ik stap steeds meer over op biologische ingrediënten. Op dit moment bestaat ruim 90% van mijn ingrediënten al uit biologische producten. Het enige dat ik uiteindelijk niet biologisch in zal kopen is honing. Dit betrek ik via een lokale imker.

Havervlokken en havermout komt (via De Nieuwe Band) van de Meesters van de Halm. Hier ben ik erg blij mee, want dit betekent dat ik nu granola kan maken met biologische haver van Nederlandse bodem!

Speltbloem en meel betrek ik sinds kort ook biologisch via De Nieuwe Band. Dit wordt geteeld en gemalen in België;

Overige melen, kruiden, specerijen, zoet, noten ed komen van De Nieuwe Band. Dit is een onafhankelijke en zelfstandige coöperatie in biologische voeding. De manier waarop zij werken past erg bij mijn visie. Voedsel telen en maken met respect voor mens en dier.

Jam voor in mijn cadeaupakketjes komt van Akkie’s tuin uit Melderslo. Jam die ik gebruik in mijn recepten maak ik zelf.

Honing van imkerij Vandewatershof uit Melderslo;

Groente en fruit, via het Verskratje van People’s Farm . Groente wordt sinds voorjaar 2018 biologisch geteeld.

Fruit krijgen zij ook weer geleverd van diverse leveranciers, ik koop soms hier ook rechtstreeks, zoals appels en peren bij van Enckevort. In het seizoen koop ik de aardbeien op diverse plekken, rechtstreeks bij de telers; Hierbij ben ik nog op zoek naar biologische varianten in de regio. Tips zijn welkom.

Eieren en boter en dergelijke via biologische supermarkt De Ekonoom. Hierbij kies ik zoveel mogelijk de producten uit Nederland.

Melk van Biologische Hoeve Jamboors uit Arcen (indien ik hier geen verse melk van voorradig heb, kies ik voor volle biologische melk uit de supermarkt).