Om 12 wafels te bakken, lekker als luxe ontbijt.
Ingrediënten (voor een stuk of 12 wafels):
- 200 gram (spelt)bloem
- 100 gram (spelt)meel (heb je dat nu niet, dan kun je ook gewoon bloem gebruiken, het meel zorgt voor de volkoren “bite”).
- 1 yacon, geschild en geraspt (heb je geen yacon dan kun je ook twee geraspte appels gebruiken)
- 250 gram melk (het liefst volle melk)
- 4 eieren
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 1 el honing
Aanwijzingen:
Je hebt een wafelijzer nodig.
- Meng alle ingrediënten (behalve de yacon) goed door elkaar met een garde of spatel. Het moet een wat dikker pannenkoekenbeslag worden. Roer dan de geraspte yacon erdoor.
- Verwarm je wafelijzer en smeer evt in met een beetje olie (ik gebruik hiervoor alstijd kokosolie, maar elke neutraal geurende olie is goed).
- Als je wafelijzer op temperatuur is (dit is natuurlijk verschillend per ijzer, ik zet hem meestal op net iets hoger dan medium), giet een hoopje beslag in het midden van elke kant en klap het ijzer dicht. Dit vergt wellicht enige oefenig qua hoeveelheid. Bij mij wordt het soms een knoeiboel in het begin :-).
- Wacht een tijdje todat de wafels bruin beginnen te worden.
- Haal ze eruit en smullen maar! Voeg eventueel nog wat poedersuiker of basterdsuiker toe.
Je kunt ze eventueel warm houden in een voorverwarmde oven (75 graden) terwijl je de rest bakt.
Ook zijn de de dag erna makkelijk op te piepen in het broodrooster.