Appeltaart als ontbijt :)

Appeltaart als ontbijt :)

Ontbijten met appeltaart. Het kan! Deze apple crumble is gemaakt met volkorenspelt, havermout en er zit een eitje door. Lekker voedzaam.

Ingrediënten:

Om 12 minitaartjes te bakken of 1 kleine ovenschaal vol.

Voor de crumble:

  • 65 gram gram volkoren meel (ik gebruik spelt)
  • 40 gram havermout
  • 75 gram roomboter
  • 40 gram suiker (het liefst kokosbloesemsuiker of rietsuiker)
  • 1 volle theelepel kaneel
  • snuf zout

Voor de appelvulling:

  • 3 appels (geschild en in kleine stukjes gesneden)
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel citroen
  • 1 volle eetlepel bloem (ik gebruik spelt)
  • 1 volle eetlepel amandelmeel
  • 2 eieren

Aanwijzingen:

Je hebt 12 cupcake vormpjes nodig of een kleine ovenschaal.

Maak eerst de crumble door alle ingrediënten te mengen in een kom en dan tot kruimels te kneden. Dit kan prima met de hand. Laat even staan.

Verwarm de oven voor op 200C graden.

Pak een cupcake vorm en zet er papieren vormpjes in. Vet de vormpjes in met boter (de taartjes gaan er anders moeilijk weer uit). Of pak een kleine ovenschaal en vet deze in met boter.

Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Meng deze in een kom met de honing, het citroensap, de eetlepel bloem, eetlepel amandelmeel en de twee eieren goed door elkaar.

Schep in elke cupcakevorm een laagje appelmengsel. Ongeveer een eetlepel per vormpje. Of schep het appelmengsel onderop de ovenschaal en verdeel tot een egale laag.

Verdeel de crumble per cupcake vorm of bovenop de laag appels in de ovenschaal.

Bak in de oven voor ongeveer 30 minuten. Het lekkerst is dit warm geserveerd!

Je kunt dit ook de dag van te voren voorbereiden, af laten koelen en in de koelkast bewaren. De volgende ochtend ongeveer 10 minuten opwarmen in een oven van 150C graden.