Om 12 hartige muffins van te maken, lekker bij een uitgebreide lunch
Ingrediënten (voor een 12 muffins):
- 100 gram (spelt) bloem
- 100 gram (spelt) meel, dit is volkoren meel, heb je dit niet dan kun je ook bloem gebruiken
- 1 theelepel bakpoeder
- 200 ml melk
- 2 eieren
- 100 gram geraspte kaas (kies een lekkere belegen boerenkaas als je kunt)
- 200 gram geraspte pompoen (snijd een stuk van een pompoen, schil deze en rasp deze dan
- 1 (niet al te grote) pastinaak wortel, gewassen en geraspt
- 1 eetlepel italiaanse of provençaalse kruiden
- snuf peper en zout
- 1 eetlepel geroosterde pijnboom of pompoenpitten (optioneel)
- wat boter om in te vettenVerder nodig: mixer en een muffinvorm met papieren cupcake vormpjes.
Aanwijzingen:
Verwarm de oven voor op 190 graden;
Vul de muffinvorm met de papieren vormpjes. Vet de bodem van de papieren vormpjes licht in.
Snijd een stuk pompoen af, schil deze en rasp deze;
Was en rasp de pastinaak;
Doe in een beslagkom de bloem en het meel, bakpoeder, kruiden, peper en zout, de eieren en de melk. Mix alles goed door elkaar. Voeg de geraspte kaas toe en de geraspte pompoen en pastinaak. Roer goed door met een lepel.
Schep ongeveer een eetlepel beslag in een vormpje (het moet tot iets onder de rand van het vormpje komen). Vul alle vormpjes op deze manier.
Garneer met de geroosterde pitjes.
Zet de muffinvorm op een bakplaat in het midden van de oven. Bak voor zo’n 25 minuten. Ze zijn gaar als een satéprikker er droog uitkomt. Laat iets afkoelen en serveer warm!
Ook erg lekker met daarnaast een plakje geroosterde bacon!
Helemaal afgekoeld kun je deze prima invriezen en dan weer opwarmen in de oven.
Eetsmakelijk!