Wraps

Wraps

Wist je dat het maken van wraps heel eenvoudig is? En er zitten een stuk minder fratsen in dan in kant en klare wraps :-).

Ingrediënten (voor een stuk of 12 wraps):

  • 500 gram (spelt)bloem
  • 2 tl zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 tl bakpoeder
  • 200 ml lauwwarm water

Aanwijzingen:

Je hebt een deegroller en koekenpan nodig.

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed er een deeg van (dit kan ook met de keukenmachine). Het deeg is klaar als het licht plakkerig aanvoelt.
  2. Verdeel het deeg in ongeveer 12 bolletjes. Laat deze (bijvoorbeeld op een bakplaat) onder een theedoek, minimaal een half uur rusten
  3. Verdeel wat bloem op je aanrecht (of op een grote plastic snijplank).
  4. Let een bolletje neer en leg er een stuk plastic folie overheen (dan plakt het niet zo aan de deegroller).
  5. Rol het bolletje uit tot een ronde lap. Probeer dit zo dun mogelijk te doen. Als het niet precies rond is, is dat niet erg
  6. Verhit een droge koekenpan op het vuur
  7. Leg de lap in de koekenpan (dus zonder olie) en bak deze aan weerskanten aan
  8. Bak de wraps niet te lang want dan worden ze hard en kun je ze niet meer buigen. Ongeveer 1 minuut per kant is prima
  9. Hierhaal stap 4 t/m 8 tot de bolletjes op zijn

Als vulling van de wraps kun je variëren, bak bijvoorbeeld wat gehakt rul met wat kruiden.

Serveer dit samen met een gepureerde avocado, wat sla, tomaat en komkommer erbij. Eventueel wat zure room en tomatenketchup. En iedereen kan zijn favoriete vulling van de wrap maken!