“Bonbons”

“Bonbons”

Wil je eens iets bijzonder lekker kleins bij de koffie of thee serveren? Maak dan deze bonbons. Het kost even wat (wacht)tijd maar het resultaat mag er zijn!

Ingrediënten (voor 10 tot 15 stuks)

  • 75 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel agavesiroop of honing
  • 2 eetlepels water
  • 100 gam pure chocolade
  • 20 gram roomboter
  • scheutje slagroom
  • noten ter decoratie zoals hazelnoot, amandel of pistachenootjes
  • rozijnen of cranberries ter decoratie

Aanwijzingen

  1. Meng het amandelmeel met de agavesiroop en het water door elkaar en kneed er een bal van. Wikkel in plasticfolie en zet minimaal een half uur in de koelkast. Zo wordt het wat steviger
  2. Smelt de chocolade au bain marie. En roer er dan de boter en slagroom doorheen
  3. Haal de bal uit de koelkast en rol er een dunne slang van. Snijdt er kleine stukjes van af en rol hier balletjes van
  4. Met twee vorken (het handigste zijn plastic vorken waar de middelste twee tanden uitgebroken zijn) rol je de balletjes 1 voor 1 door de chocolade
  5. Leg ze op een met bakpapier beklede schaal
  6. Druk er dan  de decoratie op
  7. Zet voor minimal 3 uur in de koelkast om hard te worden
  8. Seerveer en geniet!

In de koelkast bewaren en vlak voor serveren eruit halen.  In de koelkast ongeveer 1 week houdbaar.

 

Recept via ohmypie.nl