Om 5 a 6 heerlijke feestelijke toetjes van te maken.
Ingrediënten:
200-250 gram crumble (van Eten zonder fratsen)
250 ml slagroom
250 ml volle (Griekse) yoghurt
1 eetlepel honing
1 eetlepel granola (van Eten zonder fratsen, de winter Edition past hier prima bij)
Vruchtenmengsel:
1 kleine yacon (geschild en in stukjes gesneden). Heb je geen yacon dan kun je deze vervangen door appel.
2 theelepels citroensap
2 volle theelepels honing
25 gram rozijnen
Beetje roomboter
Wil je het nog eenvoudiger maken dan gebruik je ipv het vruchtenmengsel 2 eetlepels jam (bijvoorbeeld bramen of blauwe bessen).
Bereidingswijze:
Wel de rozijnen voor zo’n 10 minuten in warm water. Schep de yacon stukjes om met het citroensap en de 2 theelepels honing. Bak dit dan een paar minuten in wat roomboter, totdat het vocht bijna verdwenen is. Voeg de uitgeknepen rozijnen toe en schep even om. Haal van het vuur en laat uitlekken op een stukje keukenpapier en helemaal afkoelen. De yacon zal wellicht wat gaan verkleuren, dit geeft niets.
Klop ondertussen de slagroom met de honing met de mixer stijf. Roer daarna de yoghurt erdoor.
Bovenstaande kun je al van te voren klaarmaken en koel wegzetten.
Vlak voor opdienen: pak mooie schaaltjes, hoge glazen of schone lege jampotjes.
Begin het toetje “op te bouwen”:
Schep een klein laagje crumble onderop (indien de kruimels wat groot zijn, maak ze wat kleiner)
Schep een eetlepel yoghurt-slagroom mengsel bovenop de crumble
Schep weer een klein laagje crumble hierboven op
Schep een een dessertlepel vruchtenmengsel op de crumble
Schep vervolgens een eetlepel yoghurt-slagroom mengsel erbovenop
Schep een theelepel vruchtenmengsel bovenop het yoghurt-slagroom mengsel
Garneer met een beetje granola.
Geniet!