Ontbijtpannenkoekjes

Ontbijtpannenkoekjes

Wil je eens bijzonder uitpakken met het ontbijt? Maak dan lekkere en gezonde ontbijtpannenkoekjes. Het is echt niet veel werk. Je kunt dit de avond van te voren al voorbereiden. Lekker met vers fruit!

Ingrediënten (v00r een stapeltje)

  • 150 gram havermout
  • 100 gram (spelt)bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • snufje (zee)zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • Kokosolie om in te bakken

Aanwijzingen

  1. Avond van tevoren: doe alle ingrediënten in een kom of mengbeker en roer goed door (de havermout moet weken, dit is beter voor je spijsvertering). Zet afgedekt in de koelkast
  2. Ochtend: haal beslag uit de koelkast en roer goed door. Je zult zien dat het wat dikker is geworden. Vind je het te dik, voeg dan wat melk of water toe
  3. Heb je een klein koekenpannetje, dit is het leukste. Ik gebruik er altijd twee tegelijk. Dat bakt sneller :-). Laat een klein beetje kokosolie smelten in het pannetje. Schenk daarna wat beslag in de pan. Rustig wachten en daarna het pannenkoekje omdraaien en weer verder bakken. Uit de pan halen en warmhouden. Herhaal dit uiteraard tot beslag op is
  4. Je kunt de gebakken pannenkoekjes warmhouden door in een pan water warm te maken en een bordje op de pan te zetten. Hier leg je dan de pannenkoekjes op.
  5. Serveer met vers fruit. Maar ook lekkere jam, honing of appelstroop is een heerlijke combi. In het seizoen combineer ik vaak aardbeien, banaan en wat kokosschaafsel.
  6. Geniet!