Weer een alternatief voor het ontbijt in plaats van brood! Havermout cupcakes. Lekker met een lik boter, jam, of appelstroop.
Je kunt deze ook makkelijk op voorraad maken en dan invriezen. De avond van te voren uit de vriezer halen en in de koelkast laten ontdooien.
Ingrediënten (voor een stuk of 12)
- 50 gram boter (zacht)
- 2 eieren
- 25 gram honing, maar basterdsuiker kan ook
- 100 gram appelmoes of verse appels die je geraspt hebt
- 100 gram yoghurt
- 250 ml melk
- snufje (zee)zout
- 1 eetlepel kaneel (of speculaaskruiden)
- 300 gram havermout
- half zakje bakpoede
Aanwijzingen
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de eieren, boter, appel(moes), honing, yoghurt en melk in een kom en roer goed door elkaar
- Voeg het zout, kruiden, havermout en bakpoeder toe en roer nog goed door
- Neem een cupcake vorm en doe er papieren vompjes in
- Verdeel het belpag over de vormjes en zet grote vorm op ovenrek in de oven
- Bak in 20 to 25 minuten gaar
- laat nog even in de oven (uit) staan en laat verder afkoelen op een rek
- Serveer met lekkere jam, honing of appelstroop.
foto volgt nog, ze waren elke keer te lekker blijkbaar :-).